slide2new.png

logonapNederlandse Aardappel Organisatie NAO, begeleiding Delegatie Argentinië.

In september 2015 heeft Sophia gedurende een week de begeleiding en vertaling verzorgd van een voor de aardappel sector uiterst belangrijke inspectie missie van de Argentijnse overheid. De delegatieleden waren inhoudelijk zeer kritisch en de toegang van Nederlands plantmateriaal naar Argentinië stond op het spel.

Twee van de drie Argentijnse dames spraken redelijk engels, maar nummer drie niet. De meeste presentaties zijn daarom in het engels gegeven. Gezien het onderwerp van de missie, het productie- en controle systeem van in vitro materiaal, was het taalgebruik zeer technisch. Ik vond het knap hoe ze alles voor de ene persoon in hoog tempo en met gedempt volume simultaan heeft vertaald terwijl ze indien gewenst moeiteloos bij sprong wanneer dat nodig was voor de andere twee.

Naast de vakkundigheid vond ik haar enthousiasme bijzonder. Bij het vertaalwerk en de begeleiding van de delegatie straalt Sophia naar alle kanten uit dat ze dit werk met veel plezier doet. Dat komt ook over op de bezoekers en draagt eraan bij dat ze een prettige tijd in Nederland hebben.

Het lijkt erop dat onze missie een positief resultaat gaat opleveren en daar heeft Sophia zeker haar aandeel in gehad. Voor de volgende spaanstalige delegatie zullen we Sophia zeker weer vragen.

Karst Weening
Nederlandse Aardappel Organisatie