slide2new.png

peru-flag-paintedEnkele reacties van deelnemers reis Peru

Ik ben erg blij met jou als mens en tolk omdat je de kunst verstaat vloeiend, in de stroom en intentie van de ander, zowel de inhoud als het gevoel over te brengen. Wat ik ook bijzonder aan je vindt is dat je zeker geen saaie zgn neutrale tolk bent en toch in staat bent de ander te vertolken zonder je eigen kleur of interpratatie erin te vermengen. Je stelt hoge eisen aan jezelf en aan je Spaans. Daar hebben we allemaal de vruchten van mogen plukken. Ongelofelijk knap hoe je daarbij ook nog eens de mystieke en poetische taal weet over te brengen. Daarnaast draag je voor heel veel andere zaken zorg die buiten je verantwoordelijkheid als tolk vallen maar dat doe je gewoon vanuit je warme, grote hart, betrokkenheid en zorg. Ik zie er naar uit je vaker te ontmoeten. Bea

Jouw bijdrage aan deze reis en aan alle eerdere workshops van Don Américo en Gayle, is enorm. Je vertaalt helder, weet steeds de juiste toon te vinden en je brengt tegelijkertijd hun emotie over: enthousiasme en integriteit.IJe bent een enorm verbindende factor. Dat werd helemaal -pijnlijk- duidelijk toen je er een dag niet was omdat je met Chris naar het ziekenhuis in Cuzco was. De groep was als los zand en de eenheid was weg. De lessen van Don Américo werden maar door enkele mensen begrepen doordat er niet goed werd vertaald.
Je hebt je tijdens de reis enorm ingezet en ik vind het ook heel bijzonder dat je gewoon de hele dag door (ook nog 's avonds en tussen de lessen door) steeds maar weer bereid was te vertalen. Wat zal jij 's avonds moe in je bedje gerold zijn. Maar vooral als mens vind ik het erg fijn om bij je te zijn. Je bent zo vrolijk en relaxed! Monique

 

Ik vond het bijzonder leuk om jou als tolk te hebben bij onze reis ... en ook tijdens de workshops in Nederland. Ik vind dat je een bijzondere rust en tegelijkertijd ook een vrolijkheid uitstraalt tijdens het vertalen, het is een plezier om jou als vertaler te hebben ! Tom.

Wat vind ik jou een prachtmens, vol energie en power. met je liefde en je inzet zorg je voor de hele groep. Ik vind je een fantastische tolk, je vertaalt niet alleen de woorden maar ook het gevoel. Ik ben blij je te leren kennen. Heel veel liefs, Myka

Reis Estivant voorjaar 2018

Hallo Sophia, 
Dit komt er uit de enquêtes van de gasten naar voren. Fantastisch gedaan!!
 
Sophia was een erg gezellige en leuke reisleidster. Bracht veel sfeer in de groep en had de organisatie goed in handen. Leuk dat zij ons wat Spaans wilde bijbrengen. 
 
Sophia heeft haar uiterste best gedaan om er een succes van te maken. Zij was enthousiast, energiek, begripvol and many more! Onze groep had een deelneemster die extreem veel aandacht vroeg. Ik vind het bewonderenswaardig hoe Sophia dit zoveel mogelijk heeft opgelost. Mijn vakantie is ondanks de toch wel erg bijzondere types in de groep dankzij Sophia leuk geworden.
 
Ongelofelijk energiek, vrolijk en optimistisch. Gaf altijd het gevoel dat we een geweldige tijd tegemoet gingen en kon geweldig overweg met de mensen in Spanje.
 
Geef Sophia vooral veel reizen! Zij maakt dat je de vervelende dingen vergeet en toch een leuke tijd hebt. Een reisleidster van hoog niveau!