slide2new.png

Sinds 1999 geef ik Spaanse les, zowel aan groepen, groepjes, tweetallen  als aan privéleerlingen. Ik geef conversatiecursussen waarbij het accent in de les ligt op het verbeteren van de spreekvaardigheid. Pluspunt is dat ik zelf ook de taal heb moeten leren en precies weet waar de struikelblokken voor de cursist zitten.

Ik werk voornamelijk met de methode Sí Claro en Op Stap Spaans. Naast het lesboek gebruik ik diverse leermiddelen zodat geen les hetzelfde is en de cursist uitgedaagd wordt om over hetzelfde onderwerp op diverse manieren te spreken.

 

Spaans Basis Conversatie

In week 3 van januari start er een basiscursus Spaans in Dorpshuis de Essen. De nadruk in de lessen ligt op de spreekvaardigheid. Het betreft een serie van 12 lessen en eventueel kun je na de kerstvakantie een vervolgserie van 12 lessen volgen.

Spaanse wandelingen

Eens in de 6 weken organiseer ik een wandeling waar uitsluitend Spaans zal worden gesproken. Mijn leerlingen (en andere geinteresseerden) kunnen op die manier op een leuke, ontspannen manier  hun spreekvaardigheid oefenen. We spreken af op de parkeerplaats van een natuurgebied, de groep wordt in tweetallen verdeeld en we wandelen ruim een uur in een rustig tempo. Tijdens de wandeling wissel je een aantal keer van gesprekspartner. Na de wandeling drinken we gezamelijk ergens een café con leche. Voor opgave en informatie kun je het contactformulier gebruiken.